Skip to content
padmani-lotus-#e07c61
Az egészség nem csak betegség nélküli állapotot jelent. Ahhoz, hogy jó egészségnek örvendjünk, az ízületeknek, izmoknak, szöveteknek, sejteknek, az idegeknek és a mirigyeknek, valamint a testet működtető rendszereknek tökéletes egyensúlyban és harmóniában kell lennie egymással.
Az egészség a test, az elme, az intellektus és a lélek tökéletes egyensúlyából ered.
Az egészség olyan, mint a folyó vize, az állandó mozgás mindig frissen és tisztán tartja.
Az embert az érzékelés szervei, a cselekvés szervei, az elme, az intelligencia, a belső tudatosság, és a lélek alkotja. Ezek mindegyikére hatunk, amikor jógázunk.”
B. K. S. Iyengar
padmani-lotus-#e07c61

A jóga sok ezer éves hagyománya az ősi Indiából származik, a legősibb életfilozófia, élettudomány. A jóga életmód, egy komoly önismereti és önfejlesztő folyamat, melynek végső célja az ember valódi énjének a megismerése.

padmani-content-20210728-003
padmani-content-20210728-003

A jógáról a legtöbb embernek a testgyakorlatok, az ászanák jutnak az eszébe. Legtöbben ezzel találkoznak először. A jógaórák szerves részét képező jógagyakorlatok és relaxációk segítenek az egészség megőrzésében és az életerő fenntartásában. Számtalan pozitív hatása van fizikai testünkre, melyet a legtöbb gyakorló megtapasztal.

Azonban a jóga ennél sokkal több. Egy szabályozott életvitel, önfejlesztő folyamat, melyet életünkbe tudatosan beépítve elérhetjük a test-szellem-lélek harmóniáját.

A jóga egy fejlődési folyamat, különböző szintjei vannak, és a jógi vagy gyakorló céljától, valamint kitartásától és szorgalmától függ, hogy milyen szintre jut el.

Ha nem célod a spirituális fejlődés a jóga által, pusztán egy egészségesebb testben szeretnél élni, akkor is érdemes megismerkedni a jóga elveivel és magadévá tenni azt, amit úgy érzed, hogy téged megszólít, téged épít.

A jóga a testgyakorlataival fiatalon, erősen tartja a testet, növeli a csont- és izomrendszer mozgékonyságát és erejét, fejleszti a test hajlékonyságát, tartósan javítja a vérkeringést, kedvezően befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, segít csökkenteni súlyunkat, növeli a tüdőkapacitást.

A jóga fent említett viszonylag rövid rendszeres gyakorlás után tapasztalható hatásain kívül, nemcsak a napi problémák elengedésében és a stressz oldásában segít, hanem hosszú távon egy jobb életminőség elérését támogatja.

Forrás: Gaura Kṛṣṇa Dāsa: Jóga tiszta forrásból.

Egyszer olvastam egy idézetet, ami megfogott és magamévá tettem: „Ha azt csinálod, amit szeretsz, az a szabadság; ha szereted, amit csinálsz, az a boldogság.

Mikor elindultam egy új úton, akkor ezeket kerestem. A szabadságot és a boldogságot. Én a jógában megtaláltam.

A jóga egy önismereti út, mely időnként rögös és nehéz, de gyakorlással és kitartással egy magasabb életminőséget varázsol a mindennapokba.

Ha úgy érzed, hogy a jóga téged is hívogat a töltekezésre, segítene felfrissülni, javítani életed minőségét, gyere jógázzunk együtt!

padmani-content-20210728-004
padmani-content-20210728-004
Kismama jóga

Kismama jóga

A várandósság tudatos megtapasztalásához és boldogságban való teljes megéléséhez nyújt jó alapot a kismama jóga, mely a tradicionális jóga gyakorlatait, eszközeit a várandósság igényeihez igazítva alkalmazza.
 
Ha kismama vagy és kedvet érzel, csatlakozz az órához!
 
Gerinc jóga

Gerinc jóga

Már reggel úgy indul a napod, hogy fáj, feszül a hátad? 
Érzed, hogy rossz a tartásod, görnyedsz egész nap? 
Vagy egyszerűen csak szeretnéd visszanyerni tested rugalmasságát?
 
Próbáld ki a gerincjógát!
 
 
TRADICIONÁLIS HATHA JÓGA

TRADICIONÁLIS HATHA JÓGA

Hatha jóga a legismertebb jóga irányzat, mely segít a testi, érzelmi és szellemi egyensúly megteremtésében és annak fenntartásában. A hatha jóga a testi, fizikai gyakorlatokon túl hatással van egész lényedre, rendszeres gyakorlással javítja az életminőséget.

 

Napindító jóga

Napindító jóga

Szeretnél reggel erőt és energiát szívni magadba egy csodás naphoz?

Ha igen, akkor kezdd a reggelt a Napindító jóga órával!

Stresszoldó jóga

Stresszoldó jóga

Mindennapi stressz és feszültség nehezíti az életedet? Szeretnéd kiengedni a feszültséget magadból és megtalálni belső nyugalmad?

Gyere el a Stresszoldó jóga órára, ahol kiengedheted magadból a feszültséget, feltöltődhetsz pozitív energiával és megtalálhatod a békét és harmóniát önmagadban!

Magán jóga óra

Magán jóga óra

Elindulnál a jóga útján, de nem tudod, hogy kezdj neki? Hiányzik a megfelelő irányítás és támogatás az ászanák kivitelezéséhez? Nem szereted a csoportos órákat?

A Magán jóga órán csak rád figyelek, a te igényeidhez igazítva haladunk, fejlődünk. A helyszín lehet nálad, ha a kerületben laksz vagy jöhetsz a jóga stúdióba is.

Kisbabás jóga

Kisbabás jóga

Könnyed, kellemesen átmozgató jóga óra. Erősítünk, nyújtunk, ellazulunk.

Jógázz együtt kisbabáddal!

Babáknak 8-12 hetes kortól 8-10 hónapos korig

Szülő-gyerek jóga

Szülő-gyerek jóga

Ha szeretsz vagy szeretnél jógázni és ezt az élményt megosztanád gyermekeddel is, gyertek jógázzatok együtt!

Az óra nagy része olyan páros gyakorlatokra épül, melyet gyermekeddel közösen, jó hangulatban tudsz végezni. Nem kell hozzá jógás tapasztalat.

Fascia jóga tréning

Fascia jóga tréning

Ezen az óratípuson változatos, minden irányú mozgással segítjük testünk rugalmasságát, erősítjük izmainkat, tonizáljuk, nyújtással tágítjuk a mozgástartományt.

Egy olyan mozgásforma, ahol a jóga és a fascia tréning változatos gyakorlatainak a myofasciára gyakorolt jótékony hatásait tapasztalhatod meg.

Helyszín: Jóga7 Stúdió

1161 Budapest, Rózsa utca 14.

Jóga7Stúdió egy olyan barátságos hely Budapesten a XVI. kerületben, ahol kiscsoportos jóga órákon vehetsz részt.

Figyelünk rád, fontos vagy nekünk, nem veszel el a tömegben.

Várunk szeretettel.

Ha úgy érzed, hogy a jóga hívogat téged a töltekezésre, segítene felfrissülni, javítani életed minőségét, fordulj hozzám bizalommal, szeretettel várlak!